Félmilliárdért váltja le a Posta az Alt Casht

A piacról kigolyózott Alt Cash helyett az ECR Trade szállít online pénztárgépeket a Magyar Postának.

Az ECR Trade Kft. és a Mobil Adat Kft. közös ajánlata nyerte a Magyar Posta „online pénztárgépek gyártása és szállítása, valamint üzembe helyezése, továbbá a működtetésükhöz szükséges folyamatos előfizetői adatátviteli szolgáltatás biztosítása” című pályázatát 453,6 millió forintos ajánlattal - írja a Világgazdaság.

A posta korábban az Alt Cash Kft. SAM4S gyártmányú NR-300-as gépből rendelt 2010 darabot 273 millió forintért. Azonban, mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) egy viszonylag gyorsan javítható szoftverhiba miatt előbb bevonta az NR-300-as forgalmi engedélyét, majd az időközben benyújtott fellebbezésre hivatkozva megtagadta a kijavított gép újbóli engedélyezését.

A gazdasági napilap szerint az Alt Cash gépekhez a Magyar Posta valamivel olcsóbban jutott volna hozzá, mivel a szerződésben az NR-300-as gépek ára 108 ezer forint. Az Alt Cash jelentős flottakedvezményt adott volna a Magyar Postának, mivel a gépek listaára 132,5 forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.