Félmilliárdból hirdeti sikereit a kormány

Magyarország jobban teljesít címmel indít kampányt a kormány 550+450 millió forintos keretből. A megbízást az IMG Inter Media Group, a Magyar Fejlesztési Bank volt vezérigazgatójának cége kapta meg.

A Magyarország jobban teljesít című kampányban szórólapokon, különböző – rádiós, televíziós, nyomtatott és online – médiafelületeken, valamint óriásplakátokon juttatja el a kormány az információkat a lakossághoz – közölte Giró-Szász András kormányszóvivő. Szavai szerint mind térben, mind időben jobban teljesít az ország, hiszen a foglalkoztatottság, az államadósság és a hiány mutatói jobbak, mint az előző időszakokban, miközben az országnak nem kellett olyan jelentős jövedelem-mérséklődést elszenvednie, mint a nyugat-európai államok némelyikének.

A magyar kormány egyik tavalyi IMF-ellenes újsághirdetése
A newspaper, with a full-page advertisement taken out by Hungary's government covers, a tabletop in a cafe in central Budapest, October 9, 2012. Hungary's government launched a media campaign on Tuesday saying it would not "give in to the IMF" just weeks before Budapest hopes to resume talks with international lenders on a financial safety net to bolster its shrinking economy. The advertisment reads, "What do we expect from the IMF? Respect, and trust! We will not give up Hungary's independence!" REUTERS/Bernadett Szabo (HUNGARY - Tags: POLITICS BUSINESS)

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a kampányt ezen a héten kezdik el, és egy hónapon át tart. A lebonyolításra közbeszerzési eljárással választották ki az IMG Inter Media Groupot.

A társaság a Hvg.hu írása szerint 550 millió forintos szerződést írt alá, ám a keret 450 millió forinttal megnövelhető. A keretszerződés 2014 májusáig szól, így nem tudni, a jelenlegi kampány pontosan mennyit emészt majd fel. A szóvivő tájékoztatása szerint ez függ a médiafoglalásoktól is.

Az IMG Inter Media Group Kft. többségi tulajdonosa Patonai Péter, a Magyar Fejlesztési Bank volt elnök-vezérigazgatója, aki a Kreatív Online információi szerint januárban kivásárolta a társaságot alapító cégtársát, Somogyi Miklóst, a Magyar Közterületi Média Szövetség (MKMSZ) elnökét. Patonai közvetett érdekeltségébe tartozik még egyébként az A38 hajót működtető Zászlóshajó Kft. is.

Az IMG 2011-ben 4 milliárd feletti árbevételt, és 256 millió forintos üzemi eredményt ért el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.