Félmilliárd a Fiers-nek

Uniós támogatás segítségével, több mint 511 millió forintból bővítette gyártóterületét és szerzett be új megmunkáló központot a szabadbattyáni Fiers Mechanika Kft.

A cég hétfői közleménye szerint az Új Széchenyi Terv keretében mintegy 150 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyertek. Ennek eredményeképpen a cég gyártóterületét 1200 négyzetméterrel tudták bővíteni. A szintén a fejlesztés keretében beszerzett, modern megmunkáló központ pedig nagymértékben hozzájárul a társaság jövőbeli megrendeléseinek teljesítéséhez.

Az 1981-ben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú cég tevékenységi köre szerszámok, célgépek, illetve precíziós alkatrészek tervezése és gyártása. A Fiers két telephelyén közel 50 munkavállalót foglalkoztat. Több multinacionális nagyvállalatnak beszállítója, így dolgoznak többek között a Grundfos Magyarországnak és a Karsai Zrt.-nek.

A Fiers Mechanika Kft. adózott eredménye 2013-ban 166,2 millió forintot tett ki a 2012-es 162,9 millió forint után. A vállalat értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly csaknem 600 millió forint volt az egy évvel korábbi 546,9 millió forint után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.