Menesztették a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal elnökét

Király Péter helyett Kis Ágnes addigi főigazgató-helyettes lett az MKEH új vezetője. Innentől a NAV elnökhelyettese miniszteri megbízottként felügyeli az pénztárgépek online-átállásának a lezárulásáig a hivatalt.

A nemzetgazdasági miniszter a mai nappal felmentette a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) főigazgatóját, Király Pétert - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Varga Mihály a hivatal vezetésével Kis Ágnest, általános főigazgató-helyettest bízta meg. Az MKEH munkáját az online-pénztárgépekre való átállás befejezéséig Vágujhelyi Ferenc, az adóhivatal elnökhelyettese miniszteri megbízottként felügyeli.

A felmentés okáról az NGM nem adott tájékoztatást, így azt sem lehet tudni, hogy Király Péter felmentése kapcsolatban áll-e az online pénztárgép-átállás ügyében jelenleg is zajló rendőrségi nyomozással.

Mint arról beszámoltunk, kedden a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) házkutatást tartott a hivatalnál, illetve az Alt Cash Kft. fogarasi úti telephelyén vesztegetés gyanújával, azt azonban a rendőrség nem nevezte meg, hogy kit vagy kiket gyanúsít a vesztegetéssel. 

Az MKEH eddig két alkalommal függesztette fel az Alt Cash (illetve Japan Cash) által forgalmazott pénztárgépek jogerős engedélyét. Mindkét esetben tisztázatlan, hogy pontosan miért volt szükség a koreai gyártmányú kasszák visszahívására.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.