Fellegi Tamás előkészített Moszkvában

Közzétette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fellegi Tamás tárcavezető mai moszkvai látogatásának sajtóközleményét, amely szerint a miniszter előkészítette Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság következő ülését.

A közlemény szerint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter ma Moszkvába látogatott, ahol megbeszélést folytatott Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel, aki a magyar tárcavezetővel együtt tölti be a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság társelnöki tisztét. A találkozón a felek áttekintették az elkövetkező ülés lehetséges napirendi pontjait.

Mint ismert, Fellegi Tamást július 12-én a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztossá nevezték ki két éves időtartamra.

A magyar-orosz gazdasági együttműködés fejlesztése kiemelt célnak számít Magyarország keleti kapcsolatainak erősítésében – hangsúlyozta a minisztérium. Hazánk hosszú távú érdeke, hogy kiaknázza az orosz piacokon megnőtt mozgástérből fakadó gazdasági-kereskedelmi lehetőségeket, és tovább erősítse pozícióit a régióban.

A közlemény nem tesz említés a korábban jelzett tárgyalási témákról, mint a Surgutneftegaz Mol részvényeinek ügye, a Malév tőkehelyzetének rendezése, vagy a Paksi Atomerőmű esetleges új blokkjának építése, amelyben orosz befektető is érdekelt lehet.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.