Fellegi, Nyerges, Puch, Lendvai neve a 2009-es rádióbotrányban

2009-ben az akkor ellenzéki Fidesz háza tájáról Fellegi Tamás - jelenleg IMF-tárgyalásokért felelős miniszter - és Nyerges Zsolt pártközeli nagyvállalkozó a Danubius, az MSZP részéről Lendvai Ildikó akkori pártelnök és Puch László korábbi pártpénztárnok pedig a Sláger rádió tulajdonosára igyekezett - sikertelenül - nyomást gyakorolni - állítja a sugárzási jogát ezután elvesztő két cég a washingtoni választott bíróságon. Nevezettek hárítanak.

A ICSID nevű washingtoni választott bírósághoz fordul 2009-es elvesztett frekvenciái miatt az egykori Sláger és Danubius rádió tulajdonosa, az indianapolisi Emmis illetve a Bermudán bejegyzett Accession Mezzanine alap - közli a Bloomberg híradása alapján a hvg.hu.

A Danubiust irányító Accession azt állítja, a frekvenciakiírás előtt az akkor ellenzéki Fideszhez közel álló Fellegi Tamás és Nyerges Zsolt vállalkozók - előbbi most IMF-tárgyalásokért felelős miniszter - igyekeztek "megállapodni" velük. Miután ez nem sikerült, saját rádiós céget alapítottak, amely meg is nyerte a frekvenciát.

Fellegi Tamás korábban tagadta, hogy az üzleti tárgyalásokon nyomást gyakorolt volna illetve hogy a Fideszt képviselte volna. Nyerges Zsolt nyilatkozatára nem utal a cikk. (A többek között a manapság százmilliárdos állami megrendelésekhez jutó, ismeretlen tulajdonosi körű Közgép elnöke pénzügyekben soha nem nyilvánul meg.)

Az Emmist vallomása szerint Lendvai Ildikó, az akkor kormányzó szocialista párt akkori elnöke illetve Puch László korábbi pártpénztárnok "kereste meg". Lendvai Ildikó a találkozó tényét nem cáfolta, a nyomásgyakorlás vádját azonban visszautasítja. Puch László tagadta, hogy valaha is találkozott volna a befektetőkkel.

A felperesek szerint a jogi szempontból is érvénytelen pályázattal befektetésüket Magyarországon "eltulajdonították". (Tavaly a Legfelsőbb Bíróság is úgy döntött, hogy jogszerűtlenül vették el a Danubius frekvenciáját.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.