Felkészült a téli fagyokra a Magyar Közút

Nagy kapacitású sótárolót épített Veszprémben mintegy 144 millió forintból a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – közölte a 10 fokos februári melegben a társaság az MTI-vel.

Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának keretében jelentős technológiai fejlesztéseket hajtanak végre üzemmérnökségi ingatlanjaikon. A program első beruházása - amelyet tavaly októberben kezdtek - Veszprémben valósult meg.

A fejlesztési program teljes költségvetése közel 3 milliárd forint, amelyből mintegy 890 millió forintot tesz ki az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló támogatás, a fennmaradó összeget a Magyar Közút állja a saját költségvetéséből.

A társaság hat üzemmérnökségén, Kaposváron, Kisbéren, Lentiben, Salgótarjánban, Mohácson és Veszprémben új sótárolókat épít.

A mintegy 2500 tonna kapacitású veszprémi sótároló 1155 négyzetméter alapterületű. Mivel jelentős mennyiségű só halmozható fel a tárolóban, így a téli időszakban megkönnyíti a folyamatos síkosságmentesítő anyagellátást. A csarnoképületet megfelelő korrózióvédelemmel látták el a só- és párakicsapódás ellen - olvasható a közleményben.

Új sótárolót építenek még Lentiben és Salgótarjánban, emellett a kaposvári, a mohácsi és a kisbéri beruházások közbeszerzési eljárásait is hamarosan elindítja a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.