Felkészítik az új feladatra az Államkincstárt

Felkészítik a Magyar Államkincstár rendszerét az önkormányzati számlák kezelésére. 3200 település és a megyeszékhelyek folyószámlái egyelőre túl nagy terhelést jelentenek.
A Magyar Államkincstár folyamatos fejlesztés alatt áll, várhatóan még ebben az évben elkészül az a szoftverfejlesztés, amely lehetővé teszi a pénzügyi tranzakciók napon belüli lebonyolítását, amire eddig csak a kereskedelmi bankok, a fejlett pénzügyi közvetítők voltak képesek Magyarországon - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a Magyar Hírlapnak.

A lap pénteki számában megjelent interjúban az államtitkár kifejtette, nem elképzelhetetlen, hogy még ebben az évben módosítani fogják a kincstár jogszabályi hátterét, így a jogállása, a funkciója is bővülhet.

Tállai András beszélt arról is, hogy év közben elkészülhet a kincstár jövőjével kapcsolatos koncepció, az év második felében akár az Országgyűlés elé is kerülhet az ezzel kapcsolatos terv.

Ahogy arról korábban is írtunk, a kormány új szerepet szán a Magyar Államkincstárnak, így várhatóan átveszi a kereskedelmi bankoktól az önkormányzati számlákat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.