Belső támadás Hernádi Zsolt ellen

A horvát vizsgálatokra hivatkozva egy volt Mol-dolgozó és kisrészvényes Magyarországon büntetőeljárást kezdeményezett Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató ellen. Az ügyészség feljelentését visszadobta, de pótmagánvádlóként bíróság elé viszi az ügyet.

Magyarországon pótmagánvádas eljárás indult a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt ellen - közölte az olajcsoport.

A vádat egy korábbi Mol-alkalmazott és kisrészvényes terjesztette elő képviselője útján - teszik hozzá. Gyanúit a horvát és a magyar sajtóban megjelent hírekre alapozza. Szerinte a Mol részvényei értékének jelentős csökkenését az okozta, hogy a Mol tisztességtelen és törvénytelen módon jutott hozzá a horvát INA irányítási jogához. A Mol nem szereplője az eljárásnak. Az ügyet az illetékes Fővárosi Törvényszék tárgyalja.

A Legfőbb Ügyészség 2012 januárjában az ügyben lefolytatott nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette - emlékeztet a társaság közleménye. Ezt követően az azonos tényálláson alapuló feljelentést elutasította, miként az ez ellen emelt panaszt is. A magánszemély azt követően döntött a pótmagánvádas eljárás megindításáról.

Az agilis kisrészvényes ügye vélhetőleg azért ér meg a Mol részéről közleményt, mert a Hernádi Zsolt elleni eljárások így jogilag új, bírósági szintre kerülnek. A pótmagánvád azt jelenti, hogy noha a magyar ügyészség meggyőződése szerint a horvát ügyészség jelezte vádak kapcsán Hernádi Zsolt nem követett el bűncselekményt, a magánszemély a maga eszközeivel mégiscsak igyekszik ennek ellenkezőjéről meggyőzni a magyar bíróságot.

A Mol ennek kapcsán fontosnak tartja megemlíteni, hogy a Fővárosi Törvényszék a horvát bíróság által kiadott európai elfogatóparancs végrehajtását 2013. október 7-én megtagadta. (Vagyis a magyar bíróság, ha egy másik eljárás keretében is, de már hozott számukra kedvező döntést az ügy kapcsán.) A Mol meggyőződése, hogy a magyar bíróság tisztességes és korrekt eljárást folytat le, aminek révén megnyugtató eredmény születik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.