Feljelentés a Rác fürdő gyanús MFB-hitele miatt

Kedden mintegy hétmilliárd forint hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Rác fürdő felújításához korábban nyújtott MFB-hitel kapcsán - értesült a Magyar Nemzet. Az állami bank több osztálya is veszélyesnek ítélte a hitelkihelyezést, ám az igazgatóság 2005-ben mégis kellő biztosítékok nélkül adott pénzt a mára csődben lévő vállalkozásnak.

Kedden mintegy hétmilliárd forint hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) az állami Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által a Rác-fürdő felújításához 2005-ben nyújtott hitel kapcsán - értesült a Magyar Nemzet.

A Rác Nosztalgia Kft. 2001-ben alakult a fővárosi tulajdonú Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. 25 és a fürdő felújítását ígérő magánbefektetők 75 százalékos tulajdonrészével.

A cég 2004-ben fordult hitelkérelemmel az MFB-hez. Az állami hitelintézet több osztálya is aggályosnak ítélte, hogy kellő jelzálogfedezet vagy önkormányzati kezes nélkül nyújtsanak milliárdos hitelt egy olyan vállalkozásnak, melynek egyes magánbefektetői felszámolt cégekben is felbukkannak.

A bank igazgatósága mindezen aggályok ellenére döntött a hitelkihelyezés mellett.

A Rác Nosztalgia Kft. részben végrehajtotta az ígért fejlesztéseket, ám mára csődeljárás alatt áll, tartozásait nem fizeti meg. A fürdő és a hozzá tervezett szálloda máig nem nyitotta meg kapuit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.