Felfüggesztik az EMFESZ engedélyét

A Magyar Energia Hivatal átmenetileg felfüggeszti a 300 ezer lakossági ügyfelet ellátó EMFESZ Kft. gázkereskedelmi engedélyét - értesült a kormányközeli Magyar Nemzet. Mindenki folyamatosan kap gázt, valószínűleg a korábbi szolgáltatójától, az ott érvényes magasabb díjért.

Átmenetileg felfüggeszti a több mint 350 ezer fogyasztót ellátó gázszolgáltató EMFESZ Kft. engedélyét a Magyar Energia Hivatal (MEH) - értesült meg nem nevezett forrásokból a kormányközeli Magyar Nemzet.

Az egyre súlyosabb anyagi problémákkal küzdő EMFESZ fogyasztói emiatt várhatóan drágábban kapják majd a gázt.

A napilap szerdai száma szerint január 12-től kilencven napon át nem fogja tudni ellátni ügyfeleit a cég, ugyanis erre az időszakra függeszti fel a kereskedelmi engedélyét a MEH.

A cikk emlékeztet: a társaság fogyasztói nem maradnak gáz nélkül. Az energia hivatalnak ugyanis ilyen esetekben ki kell jelölnie egy vagy több szolgáltatót az érintettek szünet nélküli kiszolgálására.

A lakossági fogyasztóknál az új ár nem lehetne magasabb az egyetemes ellátásban használatosnál. Mivel azonban az EMFESZ ennél átlagosan nyolc százalékkal olcsóbban kínált fűtőanyagot, a gáz drágulására számíthat 300 ezer háztartás, hatezer kis- és közepes vállalat, 300 önkormányzat és 1100 intézmény.

A NOL információi szerint a kormány azt tervezi, hogy mindenki az eredeti szolgáltatójához kerül vissza. Így értelemszerűen elvész az EMFESZ által biztosított 8 százalékos árkedvezmény, de más hátrány nem éri a fogyasztókat.

Az EMFESZ kommunikációs tanácsadója, Gallyas Igor  az MTI kérdésére szerda reggel azt mondta: nem kaptak hivatalos értesítést arról, hogy az energiahivatal felfüggesztette volna a gázkereskedelmi engedélyt.

Ugyanakkor megerősítette a Magyar Nemzet szerdán megjelent hírét, miszerint az FGSZ Földgázszállító Zrt. felmondta az EMFESZ-szel kötött kapacitáslekötési és szállítási szerződést.

A Magyar Energia Hivatalnál az MTI kérdésére szerdán reggel annyit mondtak: vizsgálat folyik az ügyben.

A hivatal honlapján a témáról mi sem találtunk tájékoztatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.