Felfüggeszti lapjait az Est Media

Felfüggeszti az országos Est Lapok magazinok kiadását az Est Media Vagyonkezelő Nyrt.

A társaság a BÉT honlapján a lépést azzal indokolta, hogy az ingyenes – kizárólag a reklámokból fenntartott – lapcsalád az utóbbi évben veszteségesen működött a csökkenő belső fogyasztással párhuzamosan beszűkült magyar hirdetési piacon, és a hagyományosan legerősebb év végi időszak előrendelései sem azt jelzik, hogy jelenleg gazdaságosan működtethető lenne.

A döntés a fővárosban megjelenő Pesti Est működését nem érinti, a lap a jövőben is a  megszokott formátumban, míg az est.hu és a mobilEST továbbra is országos programadatokat kínálva  a digitális csatornákon várja olvasóit és felhasználóit - írja közleményében a társaság.

A cégcsoport januárban hasonló okokból már felfüggesztette a budapesti EXIT Magazin kiadását.

A média területén tevékenykedő Est Media 2012-ben 1,071 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az előző évi 1,26 milliárd forint után. Adózás utáni vesztesége 3,24 milliárd forintra nőtt a 2011. évi 2,22 milliárd forintról. A veszteség növekedése a társaság értékelése szerint a Sziget Kft.-részesedés, valamint a nem médiatevékenységhez kapcsolódó más befektetések értékesítése kapcsán elszámolt árfolyamveszteségnek tudható be.

A társaság közgyűlése június 14-én az alaptőke leszállításáról döntött, saját tőkéje ugyanis a jegyzett tőke kétharmada alá csökkent a 2012. december 31-i mérleg szerint. A jegyzett tőke a közgyűlés döntése szerint 3,959 milliárd forintról 198 millió forintra csökkent.

Az Est Media részvények a tőzsde standard kategóriájában forognak, a papír záróára október 3-án 14 forint volt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 29, a legalacsonyabb 12 forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.