Felére estek az újautó-eladások Romániában

A román piacon az új autók eladása 56 százalékkal csökkent az év első negyedében a tavalyi hasonló időszakhoz képest. A Hyundai és a Volkswagen előtt tartja első helyét a Dacia.

A román piacon az új autók eladása 56 százalékkal csökkent az év első negyedében, a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A román autógyártók és -importőrök szövetsége (APIA) kedden közzétett statisztikai adatai szerint Romániában az esztendő első három hónapjában 29674 új autó talált gazdára, míg 2008 első negyedévében 67401 járművet értékesítettek.

Az autógyártók és -importőrök számára kedvező jelnek számíthat azonban, hogy márciusban 48,5 százalékkal nőtt az új autók eladása februárhoz képest, ugyanis az év harmadik hónapjában 13484 új jármű talált gazdára, míg februárban csak 9082 autót értékesítettek.

Bár az értékesítés hatvan százalékkal csökkent, tartja vezető helyét a Dacia 26,2 százalékos piaci részesedéssel, bár ez az arány 2,9 százalékponttal kisebb, mint tavaly volt ugyanebben az időpontban. Az első negyedévi adatok szerint a második helyen a Hyundai áll 10,8 százalékos piaci részesedéssel, harmadik pedig a Volkswagen, amely 8,9 százalékát birtokolja a román autópiacnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.