Felébresztették végre a forintot is

Végre észrevette a forint, hogy megszületett a megállapodás a ciprusi mentőcsomagról, s ennek megfelelően az eddig az árfolyamba beépült kockázatok már nem nyomasztják tovább a kurzust. Azaz illő lenne erősödni egy cseppet.

A magyar fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama a reggeli 307,30 forintról 306,10 forintra erősödött délelőtt tíz órára. A svájci frank még tartja magát, jegyzése még nem tudott a lélektani 250 forintos határ alá süllyedni, azt ötven fillérrel még meghaladja.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe korábban vette a lapot, s már a nyitásban 155 pontos pluszban járt a pénteki záráshoz képest. S ismét 18 ezer pont fölött jár. A 0,86 százalékos indítő löket 18154 pontig vitte az infdexet, de a nap további részében is erősödés várható a szakemberek szerint. Van mit ledolgozni a ciprusi események okozta depresszió ugyanis rendesen megmérgezte az elmúlt héten az árfolyamokat.

A nagy tőzsdékre is visszaköltözött a bika, a kereskedés kezdetén a londoni FTSE 100 index 0,58 százalék, a frankfurti DAX 1,05 százalék, a párizsi CAC 40 index 1,57 százalék, a legjobb európai vállalatok részvényárfolyamát követő EU Stoxx 50 gyűjtőindex pedig 1,34 százalék emelkedést mutatott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.