Fél százalékot csökkent a GDP az Egyesült Államokban

Fél százalékkal csökkent az amerikai bruttó hazai termék a harmadik negyedévben. A kormányzat korábban ennél kisebb, a piac ennél nagyobb visszaesésre tippelt.

Fél százalékkal csökkent az amerikai GDP az idei harmadik negyedévben a múlt év azonos időszakához képest - hozta nyilvánosságra még előzetesnek nevezett adatát kedden az amerikai kormányzat. Hasonlóan gyenge teljesítményt utoljára az amerikai gazdaság 2001. harmadik negyedében mutatott.

A kormányzat korábban már kiadott egy első becslést a harmadik negyedévi GDP növekedésről, de ebben 0,3 százalékos visszaeséssel számolt. Az elemzők azonban most 0,6 százalékos zsugorodásra  tippeltek. A múlt év utolsó negyedében volt legutóbb visszaesés az amerikai gazdaság kibocsátásában (-0,2 százalék) , de az idei első évnegyedben éves összevetésben még 0,9 százalékkal, az idei második évnegyedben pedig 2,8 százalékkal termelt többet az Egyesült Államok. Az idei harmadik negyedévi GDP-t elsősorban a lakossági fogyasztás 3,7 százalékos visszazuhanása csökkentette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.