Fél évet repült a Wizz bukaresti járata, augusztus elejétől leáll

Nem volt elég népszerű a román fővárosba induló járat, a Wizz bukaresti gépe utoljára augusztus hatodikán száll fel. Ez az első olyan megszűnt járat, amelyet a Malév-csőd után indított a Wizz Air.

Napok óta kerestük a Wizz Air foglalási rendszerében a bukaresti járatot, de hiába: a Wizz honlapján található menetrend szerint augusztus hatodikán repül utoljára Bukarestbe a légitársaság Airbusa. 

A túlélést segítik
Wizz Air fapados légitársaság

Megkerestük a Wizz Airt, amely kérdésünkre elismerte: bezárják a román fővárosba közlekedő járatot, amelyet egyébként a Malév leállását követően jelentettek be. Ez tehát az első olyan útvonal, ahová a Malév csődjét követően benyomult a konkurencia, s immár meg is szűnik.

– Folyamatosan figyeljük a járataink népszerűségét, s ha valamelyik desztináció elmarad a várttól, akkor helyette izgalmasabb úticélokat kínálunk az utasoknak. Hamarosan új budapesti járatokat jelentünk be – válaszolta a miértet firtató kérdésünkre a légitársaság. 

A járatok népszerűségével összefügghet, hogy a légitársaság csak hetente négyszer: hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap repült Bukarestbe. Mivel azonban a két város közötti utasok túlnyomó többségét nem a turisták adják, az a társaság tud helytállni a versenyben, amely a jó árak mellett nagy frekvenciával is képes repülni.

A Budapest–Bukarest útvonalon tehát egyedül marad a Román nemzeti légitársaság, a Tarom. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.