Fél évet csúszhat az internetes KRESZ-oktatás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezi, hogy július 1-jén ne lépjen hatályba az előző kormány egy, az internetes KRESZ-távoktatást előíró rendelete. Megfelelő előkészítés után az új, kiforrottabb rendszer 2011. január 1-jétől működne.

Az NFM közleménye szerint a július 1-jén hatályba lépő szabályok elhalasztását kezdeményezi, mert az érintett vállalkozások és a szakhatóság még nem készültek fel az internetes KRESZ-távoktatást előíró jogszabály teljes körű alkalmazására. Emellett több szakmai érdekképviselet is tiltakozott az erőltetett ütemű bevezetés miatt.

A szaktárca közleménye leszögezi: a távoktatást, mint eszközt a minisztérium nem veti el, sőt megfelelő előkészítés után támogatja annak bevezetését, alkalmazását azonban a korábban elmaradt széleskörű szakmai egyeztetéseket követően, így az érintettek számára elfogadható módon és teljesíthető feltételekkel tartja indokoltnak.

A fejlesztési tárca szerint halasztás esetén az új, kiforrottabb rendszer 2011. január 1-jétől működhetne.

A Népszava szerdán számolt be arról, hogy értesülése szerint a kormány - az autósiskolák nyomására - várhatóan visszavonja azt a kormányrendeletet, amely új elemként engedélyezte volna az elméleti járművezető-képzésben az interneten keresztüli távoktatást.

Az iskolák engedélye kiadható lett volna külön csak az elméleti és csak a gyakorlati oktatásra, továbbá az eddigi regionális helyett az egész ország területére kiterjesztette volna az autósiskolák működési engedélyét. A kormányrendelet július elsején lépett volna hatályba.

Az autósiskolák a közelmúltban kezdeményezték a nemzeti fejlesztési miniszternél a május 13-án kihirdetett rendelet visszavonását - emlékeztet a lap, amely szerint a tárca illetékes főosztálya is elhibázottnak, szakmailag kiforratlannak tartja a rendeletet, ezért nem tartja presztízsveszteségnek a visszavonását.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.