Fékezett sztrádák: nyolcvannal százharminc helyett

Átmenetileg lemondhatnak a száguldásról az autósok az M3-as és az M30-as autópályán: a balesetveszélyes kátyúk miatt a két sztráda egyes szakaszain az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. ideiglenesen sebességkorlátozásokat vezetett be.

Százharminc helyett nyolcvan - ennyivel közlekedhetnek az autósok a keleti országrészt a fővárossal összekötő autópálya különösen balesetveszélyesnek ítélt szakaszain, az elmúlt hetekben gyorsan szaporodó kátyúk felszámolásáig. Az ÁAK lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint azonban ez nem minden. Az útburkolat hibái miatt az ország középső részén, az M0-s és M2-es autóúton, valamint a nyugati országrészben, az M1-es és az M7-es autópályán is hasonló forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

Az állami autópályák pusztulnak, de üzemeltetőjük szerint pozitívum, hogy a kátyúk miatt az érintett szakaszokon az elmúlt időszakban nem történt súlyos baleset. És hogy ne is történjen, a burkolat kijavításáig az úthibákra a változtatható jelzésképű táblák is figyelmeztetik az autósokat.

Az ÁAK közlése szerint az utóbbi napokban észlelt nagyszámú burkolathiba legalább ideiglenes megszüntetésén, ha kell, szakembereik éjjel is dolgoznak. Ezen kívül az M3-as és az M30-as javításába belső átcsoportosításokkal plusz erőforrásokat vontak be, és alvállalkozóiktól is kérték kapacitásaik növelését.

A jelenlegi időjárási körülmények között azonban gyors javulást az autópálya-kezelőnél nem ígérnek. A munkálatokat ugyanis esőben vagy hóesésben nem lehet elvégezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.