Feketevágóhídat találtak Békésben

A csabacsűdi vállalkozó emellett húsfeldolgozással is foglalkozott – engedély nélkül.


Tiltott tevékenységből származó, valamint más üzemek címkéjével jelölt termékeket is találtak a Békés megyei élelmiszerbiztonsági hatóság szakemberei egy csabacsűdi vállalkozónál.

A hatóság munkatársai – az illetékes rendőrkapitányság bevonásával – a vállalkozó lakóhelyén, valamint a – kizárólag sertésvágásra engedélyezett – vágóhídon egyaránt végeztek ellenőrzéseket.
 
A vágóhíd ellenőrzése során a szakemberek az élelmiszerbiztonságra vonatkozó szabálytalanságokon túl – takarítatlanság, kártevők elleni védekezés hiányosságai, pergő, hiányos falburkolatok – a működési engedélyben nem szereplő, tehát tiltott tevékenység végzéséből származó termékeket – jelöletlen, darabolt, fagyasztott húsrészek, belsőségek, tisztított sózott sertésbél – is találtak az üzem különböző helyiségeiben. A vállalkozó lakóhelyének ellenőrzése során további tiltott tevékenységből származó termékek kerültek elő, amelyek más üzemek címkéjével voltak ellátva.

A hatóság a tiltott tevékenységből származó termékeket lefoglalta, és elrendelte azok megsemmisítését, a vágóhíd működését pedig felfüggesztette. A bírság kiszabása folyamatban van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.