Fejlődött a BÉT származékos piaca

A Budapesti Értéktőzsde származékos piaci forgalma 2013 áprilisában márciushoz hasonlóan növekedést mutatott: a forintértékben számított forgalom 8,2 százalékkal emelkedett, míg a kontraktusszám 12,5 százalékkal nőtt.

Az emelkedéshez legnagyobb mértékben a határidős devizakontraktusok forgalmának kedvező elmozdulása járult hozzá. A BÉT részvény-szekciójának forgalma 2013 áprilisában 175 milliárd forint volt, ami 8,4 milliárdos napi átlagforgalmat jelent.

A részvénypiaci forgalmi rangsor némileg átrendeződött a korábbi hónaphoz képest: az első helyet megőrizte a Concorde Értékpapír Zrt., míg az Erste Befektetési Zrt. a harmadik helyről feljött a második helyre, a harmadik helyet pedig a korábban negyedik helyen lévő Equilor Befektetési Zrt. foglalta el.

A rangsor tekintetében az azonnali és a részvénypiacon is a Concorde Értékpapír Zrt. megőrizte első helyét, utóbbin a forgalom 18,2 százalékát adta. A részvénypiacon való átrendeződésnek köszönhetően az Erste Befektetési Zrt. feljött a márciusi harmadik helyről a második helyre 12,1 százalékos piaci részesedést elérve, míg a harmadik helyet az Equilor Befektetési Zrt. foglalta el 11,9 százalékos részesedéssel. Őket követte sorban a KBC Securities Magyarország Fióktelepe, valamint a WOOD & Company Financial Services a.s.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.