Februárban lámpaoltás a magyar GE-gyárakban

Februárban két hétre leállnak a GE fényforrás üzletágának magyarországi gyárai. Folynak az egyeztetések a négynapos munkahét átmeneti bevezetéséről is.

Februárban két hétre leállnak a General Electric (GE) Consumer & Industrial fényforrás üzletágának magyarországi gyárai, a későbbiekben pedig a négynapos munkahét bevezetésének lehetőségét is mérlegelik - közölte kedden a társaság az MTI-vel.

A fényforrás üzletág magyarországi gyárai 98 százalékban exportra termelnek, a globális gazdasági válság hatására azonban a rendelések visszaestek. Emiatt az üzletág februárban két hétre leállítja az üzemeket. "A két hetes szünet része az éves szabadságolási tervnek, amelyet a munkáltató a törvényi előírásoknak megfelelően előzetesen véleményeztetett a munkavállalók képviselőivel" - olvasható a cég közleményében.

A kapacitás és a rendelésállomány egyensúlyban tartása érdekében a négynapos munkahét átmeneti bevezetésének lehetőségét is mérlegelik. Erről azonban még folynak a tárgyalások a munkáltató és a munkavállalói érdekképviseletek között. Lapinformációk szerint április és október között csökkentenék a heti munkaidőt négy napra. Windisch Erika, a GE üzletágának európai kommunikációs és PR igazgatója az MTI-nek ezzel kapcsolatban elmondta: az információk nem helytállóak, hiszen még tartanak az egyeztetések.

A GE világszerte 50 ezer embert foglalkoztató, több mint 13 milliárd dolláros éves forgalmú üzletága a Consumer & Industrial. Magyarországon kilenc gyárat üzemeltet, és itt működik az európai, közel-keleti és afrikai régió üzleti és kutatás-fejlesztési központja is. Az üzletág jelenleg 9500 embert foglalkoztat. A vállalat 1989 vége óta működik Magyarországon, közlése szerint jelenleg a legnagyobb amerikai munkáltató, több mint 14500 alkalmazottal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.