Fapadosból egymilliárd értékű aranyautó

Érdekes ötlet a világ legolcsóbb kocsijaként hirdettet fapados Tata Nano modell aranyváltozata, melyet az ékszereket gyártó Titan konszern készített.

Reklámnak biztos jó, hiszen egy ilyen hírre sokan ráharapnak. Az ötezer éves indiai ékszerkultúra ünnepének alkalmából aranyba, ezüstbe és drágakövekbe öltöztették a legkisebb indai autót: a Nano Goldplus egyedi példányt a Titan társaság elnöke C. K. Venkatarinian és Rattan Tata az acél és járműgyáró konszern elnöke mutatta be.

Az indiai ötvösműhely tizennégy fős csapata 80 kilogramm aranyat, 15 kilogramm ezüstöt és 10 ezer gyémánt, smaragd, rubint és egyéb drágakövet használt fel. A különleges Nano értéke 220 millió rúpia, ami átszámítva közel egymilliárd forint, de a Goldplus nem eladó, mert a Tata népszerűsítését szolgálja egy Indiát beutazó féléves show főszereplőjeként.

A Tata konszern fapados Nanójának eredeti célja az volt, hogy robogókról autókba ültesse át a kevésbé tehetős családokat, az ötlet nemes volt és hatalmas publicitást kapott, de a tervezett évi félmillió helyett 2008. óta összesen csak 70 ezer mini kelt el az átszámítva 600 ezer forintos Nanóból.

 

Tata Nano Goldplus
A Tata Nano car made of gold is pictured during a ceremony in Mumbai September 19, 2011. About 80 kg of 22 karat gold, approximately 15 kg of silver and gemstones were used to decorate the car, according to a press statement. REUTERS/Danish Siddiqui (INDIA - Tags: TRANSPORT BUSINESS SOCIETY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.