Fantasztikus magyar adórendszer - a szaktárca sok jót tud mondani róla

Három év leforgása alatt összesen másfél ezermilliárd forintot hagyott a polgároknál az új adórendszer – állítja a Magyar Nemzet.

Három év leforgása alatt összesen másfél ezermilliárd forintot hagyott a polgároknál az új adórendszer. Az állam a munkahelyvédelmi akció keretei között az év eleje óta 75 milliárd forinttal segítette a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévők alkalmazását. A szaktárca adóügyi helyettes államtitkára szerint az utóbbi időben bevezetett enyhítések a korábbi megoldásokkal ellentétben valóban az alacsony keresetűek és a rászorulók helyzetén javítanak – összegzi a Magyar Nemzet. A lap a szaktárca adóügyi helyettes államtitkárát, Pankucsi Zoltánt idézi, aki levezette, milyen sok jót hozott a lakosságnak az új adórendszer.

Például 2011-ben 475 milliárd forinttal kért kevesebbet az állam a lakosságtól, a 2010-es szabályokhoz képest tavaly 459 milliárd forinttal, idén pedig – az előzetes számítások szerint – több mint 540 milliárddal csökkentek a terhek.

A többi mellett a helyettes államtitkár részletesen beszélt a családi adókedvezményről is. Mint elmondta, a szülők 2011 óta élhetnek az egy gyermek után havi tízezer, a kettő után húszezer, a három vagy több gyermek esetén gyerekenként 33 ezer forint adócsökkentéssel. Az enyhítés révén évente nagyjából 180 milliárd forinttal járul hozzá az állam a gyermekek felnevelésének költségeihez – fogalmazott Pankucsi Zoltán, megjegyezve, az adórendszer első három esztendeje alatt így nagyjából félezermilliárd forint marad a családoknál. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.