Fájni fognak Putyin szankciói a magyar gazdáknak?

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek (Magosz) elnöke szerint a szakértők által vártnál is nagyobb gondot jelenthet a magyar agrárium számára az orosz embargó.
Jakab István kedden egy sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta: az unió belső piacán jelennek majd meg azok az áruk, amelyeket az embargó miatt nem lehet kivinni az orosz piacra. A várható túlkínálat komoly gondot okozhat a magyar gazdálkodóknak, akik termékeik mintegy 80 százalékát az Európai Unión belül értékesítik

A várható károk enyhítésének lehetséges módozatain a magyar szakértők már dolgoznak - tette hozzá.

A Magosz elnöke szerint az unióban az embargó hatásainak enyhítésére szánt mintegy 400 millió euró várhatóan kevés lesz, ezért előreláthatólag forrásteremtésre és más területekről való átcsoportosításra lesz szükség.

Oroszország múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy a korábban ellene hozott nyugati korlátozó intézkedésekre válaszul teljes embargót vezet be a marhahús, a sertéshús, a gyümölcs- és zöldségtermékekre, baromfi, hal, sajt, tej, tejtermék behozatalára az Európai Unióból, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából és Norvégiából. Az intézkedés egy évre szól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.