Édes évek várnak a trafikosokra

Fagylaltot és jégkrémet is árulhatnának a nemzeti dohányboltokban egy most benyújtott módosító értelmében. A kereskedők tiltakoznak a javaslat ellen.

Tovább szélesítené a nemzeti dohányboltok termékkörét az a javaslat, melyet a trafiktörvény módosításához nyújtott be az Országgyűlés költségvetési bizottsága. A javaslat lehetővé tenné, hogy jégkrémet és fagylaltot is árulhassanak a nemzeti dohányboltok. A bizottság ezt azzal indoklja, hogy kereskedői igényeknek felelnek meg azzal, ha a dohányboltokban "bizonyos élelmiszeripari termékek" is kaphatók.

A fagylalt és jégkrém árusításáról szóló javaslat sajátossága, hogy mint azt a kormánypárt prominensei, Orbán Viktor miniszterelnök, illetve Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár többször leszögezték: a trafiktörvény célja, hogy a fiatalokat távol tartsák a dohányárutól. Az Országgyűlés előtt lévő, Lázár János nevével jegyzett javaslat szerint a nemzeti dohányboltokból az eladó akár rendőri segítséget igénybe véve is kivezettetheti a fiatalkorút.

Az újabb termékkörbővítés kapcsán az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) ismételten tiltakozott. Vámos György főtitkár elmondta: a fagyi és a jégkrém pontosan olyan vásárlócsalogató termékek, amivel a nemzeti dohányboltok még több forgalmat tudnak majd elszipkázni a kisboltoktól, így a július elsejétől kezdődő koncessziós boltrendszer még keményebb fenyegetést jelent több ezer hagyományos kisüzletnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.