Ezt buktuk, Magyarország helyett Lengyelország lett a befutó

Nem nálunk, hanem Lengyelországban épít gyárat a BASF.

Logisztikai okokból nem Magyarországon, hanem Krakkónál épül a BASF autókatalizátor-gyára, mivel közelebb van a németországi megrendelőkhöz. Herbert Fisch, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta azt is: a német konszern az év végéig megszünteti solymári termelő üzemét, a BASF Poliuretán Hungária Kft.-t.

Nem azért, mintha nem bővülne a cég forgalma és eredményessége, hanem azért, mert a BASF méretgazdasági indokkal koncentrálni igyekszik a szétaprózódott gyártóegységeit. Hasonló okokból szűnt meg néhány hónapja egy svédországi gyár is - tette hozzá. 


A magyarországi autógyárak mind a BASF vásárlói, és amint Herbert Fisch mondta, a Magyarországon gyártott modellek termelésének felfutása természetesen jelentkezett a cég rendelésállományában. Az ügyvezető igazgató szerint egy vegyi üzemnek azonban hatalmas piacra van szüksége, s a három autógyár felvevőképessége sem elegendő arra, hogy ellátásukra külön gyárat létesítsen a BASF, másrészt egy vegyipari komplexum sosem egyfajta terméket, hanem egymáshoz kapcsolódó termékköröket gyárt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.