Ezren a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Az eddig felvett több mint ezres dolgozói létszám folyamatosan bővül, év végére elérheti az alkalmazottak száma a kétezret. A Mercedes gyár igazgatója szerint eddig a meghirdetett álláshelyekre tudtak megfelelő szakembereket alkalmazni.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozóinak száma elérte az ezer főt, de továbbra is folyamatos a felvétel, 2011 végéig a tervek szerint a létszáma eléri a kétezret - közölte Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kedden a kecskeméti gyárban tartott ünnepségen. A cég 2010 végéig 700 dolgozó vett fel, és még ebben az évben közel megháromszorozzák a kecskeméti gyár létszámát.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. dolgozói egy 40 méter átmérőjű Mercedes-csillagot formálnak a vállalat Kecskeméten épülő üzeme előtt
Kecskemét, 2011. április 26. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. dolgozói egy 40 méter átmérőjű Mercedes-csillagot formálnak a vállalat Kecskeméten épülő üzeme előtt, ahol ünnepséget tartottak abból az alkalomból, hogy a cég dolgozóinak létszáma elérte az ezer főt. MTI Fotó: Ujvári Sándor

A gyár igazgatója hangsúlyozta: eddig a meghirdetett álláshelyekre tudtak megfelelő szakembereket alkalmazni. Az idén elsősorban a gyártás területére keresnek embereket, akiket elsősorban Kecskemét tágabb környezetéből toboroznak.

A gyár dolgozóinak megfelelő továbbképzéséhez saját oktatási központ áll rendelkezésre, ugyanakkor sokan vesznek részt oktatáson a németországi Mercedes-Benz gyárakban is.

Frank Klein emlékeztetett a kecskeméti főiskolával kötött stratégiai együttműködésre, valamint a Kecskemét önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve tíz helyi gazdasági társaság között kötött megállapodásra a duális szakképzés bevezetéséről, melyek a későbbiekben is biztosítani fogják a megfelelő szakember utánpótlást.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának vezetője a következő hónapokra tervezett munkafolyamatokról elmondta: a gyártócsarnok műszaki felszerelésének befejezése után - az első üzemekben már májustól - indul azok próbaüzeme.

Júliusig befejeződnek ezek a tesztek, és szeptembertől a gyártási folyamat különböző fázisainak tesztelése következik. Ezek során az első tesztautók is elkészülnek, és a gyártás egész rendszerét a márkának megfelelő csúcsminőséghez optimalizálják.

Az első értékesítésre gyártott autók a terveknek megfelelően 2012 első negyedévében gördülnek le a gyártósorról.
A gyár területén tartott ünnepségen a több mint ezer dolgozó egy 40 méter átmérőjű Mercedes-Benz csillag alakzatot szimbolizált. A gyár legmagasabb pontját, a fényező üzem kéményét mostantól Kecskemét címere díszíti. A 4 méter magas címer az 55 méteres kémény keleti és nyugati oldalán látható.

A kecskeméti gyár a rastatti gyárral, amelyik a Daimler-Konszern Mercedes-Benz kompaktjárműveinek a központja, gyártási megállapodást köt. Magyarországon a jövőben az összesen négy új kompaktautóból kettőt fognak gyártani, amelyeket a mai Mercedes-Benz A- és B-osztályának utódgenerációjaként tartanak számon.
A kecskeméti gyárban a tervek szerint 2500-an fognak dolgozni.

hirado.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.