Ezerhétszáz új munkahely a magyarországi Boschnál

Kulcsszám a 27 százalék a magyarországi Boschnál, mely ennyivel növelte forgalmát és létszámát is egy év alatt.

A Bosch-csoport tizenegy magyarországi leányvállalata, a különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója 508 milliárd forint forgalmat ért el, ami az előző pénzügyi évhez képest 27 százalékos növekedést jelent. A magyarországi Bosch-csoport vezetője, Javier González Pareja sajtótájékoztatón ismertette a vállalat 2011. évi pénzügyi eredményét.

A magyar piacon a cégcsoport forgalma 13 százalékkal 134 milliárd forintra nőtt. A Bosch tavaly 1700 új munkahelyet teremtett, így munkavállalóinak száma hazánkban először érte el a nyolcezer főt, ami az előző üzleti évhez képest 27 százalékos létszámnövekedést jelent. A vállalat 2011-ben 47 milliárd forintot fordított beruházásokra, ez több mint kétszerese a 2010-es összegnek, és bővült a Bosch termékportfóliója is mindhárom üzletágban.

A magyarországi Bosch-csoport 2011-ben 8 százalékkal 13 milliárd forintra növelte a K+F tevékenységre fordított összeg nagyságát, és eddig 64 olyan autóipari szabadalmat jelentett be a vállalatcsoport, amelyet a Budapesti Fejlesztési Központ munkatársai jegyeznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.