Ezer munkahelyet létesít a Jabil Circuit Magyarország

Az amerikai elektronikai gyártó cég a megrendelések nyomán jelentősen növeli a tiszaújvárosi gyár kapacitását. Az új munkatársak ötöde diplomás dolgozó lesz.

Körülbelül ezer fővel bővül a tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország. A vállalat a tavalyi és az idei évben aláírt hosszú távú szerződéseknek köszönhetően növelheti dolgozóinak számát. A tiszaújvárosi gyár a gyártósori munkások mellett jelenleg 200 angolul beszélő diplomást is keres különböző területeken. A létszámbővüléssel a Jabil nyár végére elérheti a hétezer főt.

Január óta a Jabil közel háromezer fővel növelte alkalmazottainak számát tiszaújvárosi gyárában, mely a tervek szerint a nyár végéig további ezer fővel bővül. A nagyarányú létszámnövekedés oka, hogy jelentősen megnövekedett a rendelési állomány, új termékek gyártásába kezdett a vállalat, elsősorban a mobiltelefon üzletágon belül. Több új termék európai piaci terjesztését a tiszaújvárosi gyár biztosítja. Az idei nagy létszámbővülés miatt a vállalat tavasszal új gyáregység kialakítására is kényszerült, melyet rekord gyorsasággal, néhány hét alatt alakított ki.

A vállalat meghatározó szerepet játszik az észak- és kelet magyarországi régió foglalkoztatásában, hiszen a környező nagyvárosokból is sok munkavállaló utazik a dolgozói autóbuszokkal a tiszaújvárosi gyárba. A vállalat a gyártósori munkások mellett nagyszámú diplomást is foglalkoztat, jelenleg 200 angolul beszélő diplomás szakembert keres különböző területeken, különösen mérnöki diplomával rendelkező szakembereket.

Az amerikai központú cég magyarországi gyára hazánk egyik meghatározó elektronikai gyártó- és összeszerelő üzeme. A vállalat magas technológiai színvonalú termékeket gyárt az autóipar, telekommunikáció, távközlés, a számítástechnikai hálózati elemek, a szórakoztató elektronika, környezetbarát technológia, orvos elektronikai szegmenseken belül. Szolgáltatásai közé tartozik az elektronikai, mechanikai, valamint környezetbarát technológiával készült termékek tervezése, gyártása és szervize, új termékek bevezetése, teszt megoldások fejlesztése, anyagellátási láncmenedzsment és üzleti folyamatok kialakítása, illetve különböző logisztikai szolgáltatások.

200 milliárd forintos árbevételével a nemzetközi vállalatcsoport globális árbevételének 10 százalékát, az európainak pedig harmadát állítja elő, évek óta a hazai cégek top 50-es listájának szereplője.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.