Ez nem álom, valóság - 87 milliárd forintnak megfelelő csokoládéberuházás

A világ legnagyobb csokoládégyártója, a Mondelez International a következő tíz évben 400 millió dollárt, vagyis közel 87 milliárd forintot ruház be, hogy hatékonyabbá és jobbá tegye a kakaóbab-termesztést.

A világ legnagyobb csokoládégyártója, a Mondelez International a következő tíz évben 400 millió dollárt, vagyis közel 87 milliárd forintot ruház be, hogy több mint 200 ezer gazda és a kakaóbab-termesztő közösségekben velük együtt élő egymillió ember megélhetését és életkörülményeit javítsa. A "Cocoa Life"-ra keresztelt beruházásából százmillió dollárnyi Elefántcsontpartnak, a világ elsőszámú kakaótermelő országának jut, ahol a program 75 ezer gazdának segíthet megkétszerezni a termelékenységüket.

Ez a program különlegesen, átfogóan közelít a kakaótermesztés fenntarthatóságának kérdéséhez, s ezzel képes a növekedést ösztönözni a termelés minden lépcsőfokán, a kakaóbabtól egészen a csokiszeletig – mondta Tim Cofer, a cég ügyvezető alelnöke és európai elnöke az elefántcsontparti Abidzsánban rendezett Kakaó Világkonferencián. – Az a feladatunk, hogy virágzóvá tegyük a kakaótermesztő közösségeket, és segítsünk biztosítani a kakaóipar jövőjét.


A Cocoa Life a kakaó beszállítói láncának átalakításában nemcsak a beszállítókkal működik együtt, hanem az érintett kormányokkal, civil szervezetekkel is. A társaság már egy ideje együtt dolgozik például az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP), a WWF (World Wildlife Foundation), valamint az Anti-Slavery International, a rabszolgamunka felszámolásáért küzdő nemzetközi szövetség szakértőivel annak érdekében, hogy megtalálja a sikeres változtatás alapelveit, és az előrelépés mérését lehetővé tevő megoldásokat.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.