Európai módon vitatkozna az Őrmester Zrt.

"Európai keretek között" kívánja rendezni a ZF Hungary gyárral folytatott vitáit az objektum őrzés-védelmét a hétvégén viharos körülmények között átadó Őrmester Zrt. - derül ki a vagyonvédelmi társaság vezérigazgatójának közleményéből.

Az Őrmester Vagyonvédelmi Zrt.  európai keretek között kívánja rendezni jogvitás nézeteltérését a ZF Hungary Kft.-vel - közölte délelőtt Mészáros Zsolt, a vagyonvédelmi társaság vezérigazgatója.


A ZF Hungary német vezetője, dr. Ulrich Diller hétvégi nyilatkozataiban többször megemlítette: az Őrmester vagyonőrei megszállták a gyárat, ezért nem tud indulni a termelés - közli Mészáros Zsolt. Ezzel szemben szerinte az a tény, hogy szerződésüket rendkívüli felmondással kívánták azonnali hatállyal megszüntetni. Ezt pedig az Őrmester - jogszerűtlenségre hivatkozva - nem fogadta el.


Ennek alapján a vagyonvédelmi szolgálatot továbbra is ellátták - szögezi le -, mégpedig addig, amíg - remélték, európai módon, a jogrendszer alapján - meg nem egyeznek az átadás korrekt idejéről.

Az Őrmester vezérigazgatója úgy fogalmaz: Ulrich Diller vasárnap megegyezést ajánlott a számukra, ám ehelyett rendőrséggel, a helyi média képviselőivel várta őket. Így megegyezés helyett átadták a szolgálatot.

A továbbiakban is a jogszerűség eszközeivel fogják érdekeiket érvényesíteni - szögezi le. Ennek fényében több kérdésre is választ várnak. Egyrészt: hogyan köthet munkaszerződést egy másik cég úgy, hogy jelenleg más cégnél érvényes munkaszerződéssel foglalkoztatott vagyonőröket alkalmaz. Másrészt: hogyan lehet ma következmény nélkül munkaerőt csábítani, megszállásra hivatkozni, holott az érvényes szerződés alatt már - összejátszva az Őrmester objektumvezetőjével - elkezdődik a ZF Hungary vezetője által "sztrájknak" nevezett felállás szervezése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.