Európa legjobbja: díjat nyert a Corvin Sétány

Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét nyerte el a Corvin Sétány a Nemzetközi Ingatlan Díj (International Property Awards) és a Bloomberg televízió közös szakmai értékelése alapján - közölte a Futureal csoport az MTI-vel.

A szeptember 25-én Londonban megrendezett ünnepélyes díjátadáson a Futó Péter és Futó Gábor tulajdonában lévő Futureal csoport idén két kontinenst - Európát és Afrikát - magában foglaló mezőnyben nyerte el az első díjat a Corvin Sétány városfejlesztési projekttel.

Corvin-Szigony projekt építés közben

A Corvin Sétány Közép-Európa legnagyobb belváros-megújítási programja és a főváros egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje. A 2004-ben indult ingatlanfejlesztés mintegy 220 ezer négyzetméter belvárosi területre terjed ki a budapesti Józsefvárosban. A megközelítőleg fél millió négyzetméteres, 200 milliárd forintos beruházási program több mint fele idén október végéig elkészül, beleértve 850 új lakást, 43 ezer négyzetméter irodát, több mint 100 új üzlethelyiséget és a belváros legnagyobb sportközpontját, a Life1 Wellnesst. Hamarosan indul a Corvin Sétány lakásprojekt következő, 260 lakásos üteme. A projekt magában foglal még egy 16 milliárd forintos közprogramot is.

A Futureal csoport az 500 millió euró értékű folyamatban lévő, vagy befejezett, illetve további 1 milliárd euró értékű előkészítés alatt álló fejlesztésével a PropertyEU 2009-es tanulmánya szerint a 10. helyen szerepel az európai ingatlanfejlesztők listáján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.