Európa harmadik legnagyobb Breitling boltja nyílt Pesten

Európa harmadik legnagyobb butikját nyitotta meg a Breitling luxus óragyártó az Andrássy úton. A gazdag magyarokra számítanak.

Noha a Breitling már 20 éve jelen van a magyar piacon, és jó néhány helyen meg is lehet vásárolni, a luxus órákat gyártó cég elérkezettnek látta az időt arra, hogy saját márkaboltot nyisson az Andrássy úton. A Breitling butik mintegy 150 darabos választékkal debütált, a kínálatban van óra 800 ezer, de nyolcmillió forintért is. A márka jelenleg 30 országban van jelen, a budapesti a 36-ik üzlete.

- A gazdag magyarok mellett a turistákra is számítunk - mondta Peter Kellner, a Breitling első embere a megnyitó rendezvényen, kiemelve, hogy a 90 négyzetméter alapterületű butik a harmadik legnagyobb boltjuk Európában. Igaz, a forgalmuk robbanásszerűen nő Kínában és a dél-amerikai országokban is. Azt a vezérigazgató nem részletezte, hogy miért nyitottak ilyen nagy boltot Budapesten, amelynek turizmusa hatalmas tempóban növekszik. Szakértők szerint ugyanakkor döntésükben szerepet játszhatott, hogy az Andrássy úti ingatlanok árai ma igen alacsonyak, a sugárúton sok a kiadó üzlet, így roppant alacsony áron nyithatnak igen exkluzív környezetben. 

A márkát 1884-ben alapította Leon Breitling a svájci St. Imier-ben. Jelenleg az automata luxuskronográfok vezető gyártója, azon kevés cégek egyike, amely saját tervezéső kronográf szerkezeteit teljesen önállóan fejlesztette ki és gyártja ma is. A budapesti üzlet egyébként jövőre tovább bővül és már 130 négyzetméteren várja majd az érdeklődőket.

A Breitling legérdekesebb órája a jövőre megjelenő új Emergency kronográf, amely iránt már most komoly az érdeklődés. Ez az óra képes vészjelzés leadására, lényegében bárhol a világon. Az üzlet soft openinggel nyitott (vagyis a hivatalos megnyitó előtt már kitárta kapuit), ezalatt az idő alatt már több darabot adtak el a milliós modellekből. 

Az új Breitling üzlet az Andrássy úton
Az új Breitling üzlet az Andrássy úton
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.