Esztergom felmondott! Új szerződés közvilágításra

Felmondta Esztergom közvilágítási szerződését a képviselő-testülettől kapott felhatalmazással élve Tétényi Éva független polgármester.

Váczy-Hübschl István, az önkormányzat sajtófőnökének tájékoztatatása szerint a szerződést azért mondták fel, mert a felszámolás alatt álló TIVI Kft. nem állította helyre a közvilágítást és nem tett eleget tételes elszámolási kötelezettségének.

Tétényi Éva elmondta, a közvilágítás ellátása kötelező önkormányzati feladat, ezért hétfőn az önkormányzat negyed évre szóló szerződést köt egy a feladatra alkalmas szervezettel, azonban már szombattól megkezdik a munkálatokat és a szolgáltatás három héten belül teljes körűen helyreállhat.

A polgármester hozzátette, az E.ON 104 trafóállomásán leolvassák a világításhoz tartozó mérőórákat és ezt követően a felhasznált fogyasztás szerint közvetlenül a szolgáltatóval számolnak el, majd új közbeszerzési eljárást írnak ki a közvilágítás ellátására.

Esztergomban augusztusban a város közvilágítását koncessziós szerződés keretében ellátó, felszámolás alatt álló társaság megkezdte a szolgáltatás megszüntetését, mert az önkormányzat 2013-ban még nem fizetett a közvilágításért. Mivel a lámpatestek egy része a társaság tulajdona, a kikapcsolás az izzók kiszerelését jelentette.

A szolgáltatónak korábban egy bank adott hitelt az esztergomi közvilágítás korszerűsítésére, majd a társaság fizetésképtelensége után a bank követelését eladta egy követeléskezelő cégnek. Ezért jogi vita folyik arról, hogy az önkormányzat kinek fizessen a világításért.

Az önkormányzat fizetési szándéka jeléül félévi díjat, 40 millió forintot törvényszéki letétbe kívánt helyezni a szolgáltató számára, ezt azonban a törvényszék elutasította, az önkormányzat pedig fellebbezett a döntés ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.