Észak-Magyarországon is kifújt a kazáncserekeret

Ma az észak-magyarországiak kazáncseretámogatási kerete fogyott ki 10 óra alatt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a pályázatok benyújtását az észak-magyarországi térségben a forrás kimerülése miatt 2014. november 27. napjával határozatlan időre felfüggeszti - közölte a szaktárca.

A régióban megvalósítandó beruházásokra 2014. november 28-án, 10.00-ig lehet pályázatokat benyújtani. Az előzetesen meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatokat a Pályázati Útmutatóban rögzítettek szerint rangsorolják. A befogadható pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban.

A fűtéskorszerűsítési pályázat következő régiós nyitása 2014. november 30-án várható, ekkor a közép-dunántúli térség lakosai nyújthatják majd be pályázataikat - írják.

Valójában az eddigi térségekhez hasonlóan most is pusztán néhány éjjeli pillanat alatt - jelen esetben éjfél és 10 között - fogyott ki a térség számára elkülönített 121 millió forint. Az egyénenként felvehető mindenki legfeljebb 650 ezer forintos támogatást igényelhet, amiből körülbelül kétszázan juthatnak támogatáshoz a térség 500 ezer lakásban élő 1,2 millió lakójából.

Ehhez képest a szerdán a közép-magyarországiak számára megnyílt nyílászárócserepályázat és a közel két hete indult hűtőgéppályázat folyamatosan él, itt egyik esetben, illetve térségben se volt szükség a források kimerülésére hivatkozva lefújni a kiírást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.