Zuhan a forint, közel a mélypont

Már 313 forint felett is járt az euró árfolyama. A tegnapi kamatvágás, és az ukrán válság nem tesz jót a forintnak.

A keddi, vártnál nagyobb MNB kamatvágás, illetve az ahhoz kapcsolódó indoklás azonnali forintesést váltott ki, ma reggel pedig további esés látszik, így közeledünk a január végén elért kétéves mélyponthoz. Közben az egyre ijesztőbb ukrán helyzet fertőző hatása is szerepet játszhat a magyar piacok gyengélkedésében – írja a Portfolio.hu.

Január végén 314-nél fordult kétéves mélypontjáról a forint az erősödés irányába, most gyors tempóban közeledünk ehhez a szinthez, és közben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tegnap este újra reményének adott hangot, hogy az MNB döntéshozói minden tényezőt megfelelő súllyal figyelembe vettek a kamatvágáskor. Reggel kilenckor az euró árfyolyama 312,9 forint volt.

Nemcsak a forint napja indult csúnyán, hanem a többi fontosabb feltörekvő piaci devizáé is. Az orosz rubel történelmi mélypont körül, az ukrán hrivnya sincs messze ettől, közben esni kezdett a líra és a rand is. Ezen környezetben nem meglepő, hogy a tegnapi kamatvágással sújtott forint is zuhanást mutat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.