Erzsébetet mindenhová! Brüsszel vizsgálja, miért éppen a Tesco?

Az Erzsébet-utalványt elfogadó áruházláncok körének kiterjesztése mellett emelte fel a szavát az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ). A szakmai szervezet szerint Brüsszelben is kíváncsiak, a magyar kormány miért csak a Tescóval szerződött.

Az OKSZ felmérése szerint az Erzsébet-utalványt jelenleg kereskedelmi értékesítőhelyeken és vendéglátóhelyeken, több ezer hazai üzletben, a nemzetközi áruházláncok közül pedig kizárólag egyes Tesco áruházakban lehet beváltani.

A Szövetség fontosnak tartja, hogy az Erzsébet-utalvány népszerűsége érdekében a többi nemzetközi áruházlánc is köthessen elfogadóhelyi szerződést a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft-vel. A vásárlók igénylik, hogy bárhol szabad választásuk szerint beválthassák ezeket az utalványokat, ami egyébként így még jobban szolgálná a rendszer szociálpolitikai céljait is, hiszen nagyobb lenne az utalványok forgalma. A vásárlók a pénzük egyik felét a hazai, a másik felét a nemzetközi élelmiszer-áruházakban költik el.

Az OKSZ érthetetlennek tartja, hogy közel fél év után az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Match, a Penny Market és a Spar üzleteiben a vásárlóknak még mindig csalódniuk kell, ha Erzsébet-utalvánnyal akarnak fizetni.

A  szakmai szervezet szerint az EU egyik vizsgálata éppen azt próbálja feltárni, hogy milyen alapon zárják ki az elfogadóhelyek közül az áruházak egy részét, akik egyébként hosszú hónapok óta próbálkoznak elfogadóhelyi szerződést kötni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.