Érvénytelen a tavalyi Magyar Telekom-közgyűlés több határozta

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a Magyar Telekom ügyvédi irodájának igazolási kérelmét, így jogerősen érvénytelen a tavaly áprilisi közgyűlés több határozata.

A társaság, már korábban jelezte, hogy kedvezőtlen bírói döntés esetén az érintett közgyűlési határozatokat megerősítő új közgyűlési határozatokkal fogja érvényre juttatni. Két kisrészvényes tavaly májusban indított pert a társaság ellen, mert úgy ítélte meg, hogy az éves közgyűlésen nem jogszerűen határoztak például az osztalékfizetésről.

Az osztalékot a részvényeseknek a 2008. április 25-én kelt közgyűlési határozatnak megfelelően már kifizették. Az elsőfokú határozatot a bíróság idén májusban hirdette ki. Ezt a társaság megfellebbezte, ám végül vesztett a perben.

Ebből következően a Magyar Telekom szerint a 2007. évre 2009. július 6-ig kifizetett osztalék változatlanul osztaléknak minősül, s a részvényesekre nézve az ítélet semmilyen kötelezettséggel, illetve tennivalóval nem jár. Ugyanakkor a társaság nem zárja ki, hogy az üggyel kapcsolatban további idő és költségigényes lépések megtételére kényszerül. Nem tudja kizárni azt sem, hogy az ügynek egyéb, jelenleg előre nem látható negatív hatásai is lehetnek a Magyar Telekomra nézve.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.