Értelmetlen ötlet a cafeteria készpénzesítése

Legkésőbb nyárra megszületnek azok a döntések, amelyek alapján tisztán látható lesz, miként működik majd az új cafeteriarendszer. Feltéve persze, hogy a munkaadókkal folytatott egyeztetések kellő ütemben zajlanak és lezárulnak – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a ­Kossuth rádióban.
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön beszélt először arról, hogy a kormány kettős bérrendszert hozna létre, ami a cafeteriajuttatások pénzre váltását jelentené. Rogán szerint az eddigi rendszer egy része valószínűleg a gyermeküdültetés és a turizmus fejlesztésére fordítható támogatási rendszerként működik majd. Azt is szeretnék, hogy a béremelésnek legyen járulékmentes része. Ez azonban nem számítana bele a nyugdíjalapba – hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a miniszterelnök bejelentése nem jelent végleges döntést.

Arra a felvetésre, hogy Brüsszel beérte volna a külföldi multinacionális cégek cafeteriarendszerbe való visszaengedésével, a politikus azt válaszolta: lehet, de nem biztos, hogy a magyar emberek jól jártak volna, mert jelentős mennyiségű profit áramlott volna ki az országból. Az ATV-nek és a Hír TV-nek nyilatkozó adószakértők ad hoc jellegű és értelmetlen ötletnek tartják a cafeteria készpénzesítését. A kettős bérrendszer erősítené a feketegazdaságot – hívták fel a figyelmet –, miközben, miként azt lapunk is megírta az új rendszer jelentős károkat okozna a turizmusnak és a vendéglátásnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.