Erstések lesznek a Citi ügyfelei

Az Erste Bank vásárolja meg a Citibank magyarországi lakossági-, valamint a mikrovállalkozásokat kiszolgáló üzletágát. Az ügyletet várhatóan az év végén hagyja jóvá a felügyelet. Az Erste átveszi a Citi lakossági üzletágában dolgozókat is, míg az ügyfélszámlák átvételére előreláthatólag 2016 utolsó negyedévében kerül sor.

Az ügyfélszámlák átadásáig, vagyis 2016 utolsó negyedévénél előbb a Citibank ügyfeleinek semmilyen teendőjük nincs. A Citibank a rendes ügymenet szerint működik tovább, tehát az ügyfelek továbbra is az ismert csatornákon, vagyis a bankfiókokban, a telefonos ügyfélszolgálaton, az internetes- és a mobilbankon keresztül intézhetik pénzügyeiket.

Még legalább egy évig nem lesz változás vagyonkezelési- és befektetési szolgáltatások, illetve a hiteltermékek esetében sem, illetve élnek a Citi Forint-gyűjtő és egyéb hitelkártya hűségprogramok is. A tranzakció kapcsán felmerülő bármilyen fontos fejleményről, vagy teendőről az ügyfelek időben értesítést fognak kapni.

A Citi nem vonul ki Magyarországról, de a jövőben a kis- és középvállalkozások, a nagyvállalatok, a pénzügyi intézmények, az állami szektor és a multinacionális cégek magyarországi leányvállalatai számára nyújtott szolgáltatások fejlesztésére és bővítésére helyezi a hangsúlyt. Emellett a Citi továbbra is Budapesten működteti szolgáltató központját, amely több mint 50 országban működő Citi-vállalatok számára nyújt háttérszolgáltatásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.