Erre figyeljen hitelfelvételkor!

Bárkinek lehet szüksége hirtelen pénzre, s lehet, hogy a család, vagy épp a barátok nem tudják kisegíteni. Ilyenkor jöhet jól egy banki kölcsön. De mire érdemes figyelni az igénylésnél?
Többször is gondolja át, mekkora havi törlesztő részletet tud nehézség nélkül vállalni akkor is, ha esetleg bevételei ideiglenesen elmaradnak. A hüvelykujj-szabály alapján a hitel havi törlesztése ne legyen több a havi jövedelme 10-15 százalékánál!

Az ésszerű futamidő kiválasztása különösen fontos. Ha egy alacsonyabb törlesztő részletet nagyobb biztonsággal tud fizetni, megéri akár a hosszabb futamidőt is választani. Mindig van lehetőség az előtörlesztésre, vagy a hitel azonnali, teljes visszafizetésre!

Csábító megoldás lehet egy lakáshoz jövő ügynök, de mindig nézzen körül a piacon! Egy pénzintézetben például az ügyintézőkkel közösen értelmezheti a szerződések apró betűs részeit is. Így megelőzheti a későbbi kellemetlen meglepetéseket!

Figyeljen az egyszeri költségekre, hiszen nem mindig a legolcsóbb hitel a legjobb! Minden kölcsönfelvételhez kapcsolódhatnak olyan egyszeri díjak, amelyek összességében jóval költségesebbé teszik a hitelfelvételt. A THM-alapú összevetés mellett érdemes átgondolni, hogy mennyire tartja megbízhatónak, stabilnak a kölcsönt nyújtó pénzintézetet, milyen gyorsan juthat hozzá a pénzhez, vagy hogy probléma esetén kihez, és milyen formában fordulhat segítségért.

Tájékozódjon jó előre! A személyi kölcsön felvétele ma már rendkívül gyors folyamat. A megfelelő iratok birtokában az OTP Bank például vállalja, hogy a szerződéskötést követően egy órán belül a számlára utalja a pénzt. Érdemes előzőleg, akár az interneten is körbenézni a szükséges iratok és a kondíciók után, hogy valóban gördülékeny legyen az ügyintézés.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.