Hamar elolvadt a reggeli forinterősödés

Hamar elolvadt a csütörtök kora reggeli forinterősödés. A bankközi devizapiacon az eurójegyzés tíz óa körül megközelítette a 270 forintos szintet.

Az eurót csütörtök délelőtt tíz óra körül 269,71 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délután négy órai 268,85 és a kora reggeli 268,60 forintos jegyzést követően. A dollárt 182,40 forinton jegyezték 1,4781 dolláros euró árfolyam mellett, míg szerdán délután négy órakor 183,18 forinton (1,4672).

A svájci frank jegyzése 177,88 forint a szerda délutáni 177,21 forint után, 100 japán jen pedig 206,89 forint az előző napi 206,13 forint után. Csütörtökön a nemzetközi piacokon a világgazdasági fellendülés kezdetére utaló számos vállalati eredménybeszámoló és makrogazdasági adat lendítette fel a befektetői kedvet, az ázsiai tőzsdék nyereséggel zártak, az európai tőzsdék emelkedéssel nyitottak.

A piacoknak az Alcoa három veszteséges negyedévet követően váratlanul elért negyedéves nyeresége adta meg az első pozitív impulzust, majd a bizalmat a foglalkoztatás fellendülésére utaló ausztráliai adatok erősítették tovább. A dollár nyomás alá került a pozitív amerikai eredménybeszámolók láttán, mivel a fellendülés iránt erősödő bizalom élénkíti a dollár befektetők érdeklődését a magasabb hozamú, "kockázatosabb" devizák iránt. Az euró ismét kísérletet tett az 1,48-as dollárárfolyam küszöb megközelítésére.

A térségbeli devizák árfolyamát továbbra is a lettországi deviza leértékelés kockázata terheli meg. A piac várakozásai szerint csütörtökön a forint a 270 forintos euró árfolyam küszöb alatt marad és 1-2 forintos sávban ingadozhat 269 környékén.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.