Erősödhet a tőzsde

Az elemzők derűlátóak a budapesti tőzsde mai várható mozgását illetően.

A kedvező nemzetközi hangulat miatt a piaci elemzők a budapesti részvénypiacon is emelkedésre számítanak.

Illés László, a Quaestor elemzője erős pluszra számít a nyitásban, mivel az európai határidős indexek is jelentős emelkedést jeleznek előre. Hozzátette, hogy délelőtt az eurózónában megjelenő  makrogazdasági adatok lehetnek befolyással a kereskedésre, de úgy vélte, ezek sem változtatnak majd az optimista hangulaton.


Kérdés ugyanakkor, hogy a magyar piac lépést tud-e tartani a nemzetközi börzék emelkedésével. A vezető papírok, köztük a Mol, az  OTP és a Richter árfolyama ugyanis fontos ellenállási pontokhoz  érkezett, ami megtörheti az emelkedést. Ha sikerül áttörni ezeken a szinteken, az további erősödést hozhat az egyes papírok árfolyamában - vélekedett.


Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője szintén emelkedést vár. Véleménye szerint elsősorban a nemzetközi jó hangulat - az  amerikai tőzsdék pozitív zárása, illetve az ennek nyomán várhatóan szintén emelkedő európai tőzsdék - mutatnak az emelkedés irányába.


Úgy vélte, kisebb részben szintén pozitív hatása van annak, hogy némileg enyhült a belpolitikai bizonytalanság, miután a miniszterelnök-jelölt támogatottságot kapott a hétvégén.

Pénteken 294,45 pontos, 2,50 százalékos emelkedéssel, 12056,11  ponton zárt a BUX. A részvénypiac forgalma 23,7 milliárd forint volt pénteken. A vezető részvények erősödtek.


A Mol 175 forinttal, 1,55 százalékkal 11480 forintra erősödött,  az OTP részvények ára 26 forinttal, 1,22 százalékkal 2160 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 1,98 százalékkal 567 forintra emelkedett. A Richter 1800 forinttal, 7,06 százalékkal 27300 forintra drágult. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama viszont 250 forinttal, 2,05 százalékkal 11.950 forintra gyengült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.