Erősít a MÁV. Most vonat helyett informatikával

Karbantartó informatikával támogatja meg munkatársait a MÁV. A nemzeti vasútnál azt remélik, az 1,9 milliárdos fejlesztés életképesebbé teszi a pálya és a járművek javítgatását.

Vasutasul persze ez egészen másként hangzik. Közleményükben arról írnak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az unió brüsszeli számlája terhére 1,9 milliárd forint értékű támogatási szerződést kötött az „Infrastruktúra és gördülő állomány karbantartó szoftver, valamint IT alkalmazás konszolidáció" (INKA) elnevezésű közlekedésfejlesztési projektre a MÁV Zrt. és a MÁV-Start Zrt. konzorciumával. A beruházás a nemzeti vasút szerint a karbantartás-irányítás és kapacitáskorlátozás-tervezés hatékonyságát növeli, ezáltal hozzájárul a menetrendszerűség javításához.

Csak idővel dől majd el, hogy így lesz-e, vagy a szoftvert használó vasutasok kezét az új informatika mellett is megkötik majd a szűkös pénzügyi lehetőségek. Mindenesetre a bő egyéves informatikai fejlesztés végrehajtására a vasúttársaság a Hewlett-Packard Informatikai Kft.-vel szerződött.

A NFM a teljes egészében hárommilliárd forintos, KÖZOP-IKOP szakaszolt projekt finanszírozásának támogatására kötelezettséget vállalt. A finanszírozási keretből mintegy 1,9 milliárd forint a most megkötött KÖZOP támogatási szerződés értéke.

A Hewlett-Packard Informatikai Kft. feltételes, nyílt, európai uniós értékhatárt elérő, egyfordulós közbeszerzési eljárásban nyerte el az INKA alaprendszer megvalósítását, amire 13 hónap áll rendelkezésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.