Erős festménykínálat a BÁV jövő heti aukcióján

Jövő héten kedden, szerdán és csütörtökön tartja a 61. művészeti aukcióját a BÁV Zrt. Az árverés nagy dobása lehet Aba Novák Vilmos Szolnoki Vásár című képe, amely 12 millió forintos kikiáltási árával a legdrágább festmény az aukción.

Jövő héten kedden, szerdán és csütörtökön tartja a BÁV a 61. művészeti aukcióját – jelentette be sajtótájékoztatón Tűzkő Péter, a vállalat kereskedelmi irodavezetője. Az első napon ékszerek és az órák lesznek terítéken, a kínálat összesen 300 tárgyat tartalmaz. Ebből az egyik legígéretesebbnek egy hosszú tahiti gyöngysort tartanak a Bielek Pearlgallery igazolásával.

A második napi festményaukción több képre is felhívták a figyelmet a vállalalat művészeti szakértői. A felhozatal többi között Szinyei Merse Pál Erdei út című alkotását, ifj Markó Károly Alakok antik tájban című képét, Batthyány Gyula Műlovarnő c. festményét is tartalmazza. Az egész háromnapos aukció legdrágább darabja azonban így is Aba Novák Vilmos Szolnoki vásár című alkotása lesz, amelynek 12 millió forint a kikiáltási ára.

A harmadik napon a használati tárgyak és a dísztárgyak kerülnek terítékre – mondták. Ezek együttes induló ára mintegy 30 millió forint lesz, amely közül a több Zsolnay-tárgy várható a legdrágábbnak és legkeresettebbnek.       

Aba Novák festménye 12 millióról indul
Aba Novák festmény - A BÁV őszi Művészeti Aukciójának tételei. 2012.11.06. Fotó: Móricz Simon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.