Eredménytelenül zárult a MÁV távközlési tendere

Ahogy megírtuk eredménytelen lett a GSM-R vasúti távközlési hálózat megvalósítására kiírt közbeszerzési eljárás - közölte a MÁV Zrt.

A vasúttársaság az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter döntését a MÁV igazgatóságának 2009. november 18-án született javaslata alapján hozta meg. A közlemény szerint egyetlen jelentkező volt, aki érvénytelen pályázatot nyújtott be, mert az ajánlattételi felhívástól eltérő vállalásokat tett.

A GSM-R projektben 2010-2014. között egy modern, európai szabványoknak megfelelő távközlési hálózatot építenének ki a MÁV és a GYSEV mintegy 3 ezer kilométeres vasúti hálózatán. A hálózat kiépítésével a vasúti közlekedésben teljes átjárhatóság jöhet létre az európai és a magyar hálózatok közötti, továbbá az egyidejűleg folyó pályarekonstrukciós munkákkal gyorsabbá, biztonságosabbá válhat a vasúti közlekedés.

A kormány 2008. áprilisban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügynek minősítette a GSM-R rendszert az egyes vasúti beruházások között. A MÁV Zrt. honlapján közzétett információk szerint a MÁV Zrt. 2009. július 1-jén támogatási szerződést írt alá KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt.-vel és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel a GSM-R rendszer kiépítéséhez kapcsolódóan.

A szerződés és az Európai Unió Bizottságához benyújtott támogatási kérelem tartalmazza, hogy a csaknem 60 milliárd forint összértékű projektet 80 százalék feletti arányban támogatnák a Közlekedési Operatív Program forrásaiból.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.