Eredetvédett lett a gyulai és a csabai kolbász
A Gyulai Húskombinát két terméke két-két néven is - Gyulai kolbász és Gyulai pároskolbász, valamint Csabai kolbász és Csabai vastagkolbász - felkerült a szűk körű, az európai uniós országokban összesen mintegy 900 helyi tradíciójú terméket tartalmazó listájára.
Az eredetvédelem révén a termék nevét vagy földrajzi megjelölését más nem használhatja. Magyarországról eddig 4 terméket jegyeztek be a védett termékek közé, melynek száma termékeinkkel 6-ra bővült.
A Gyulai és Csabai kolbász előállítása kizárólag Gyula és Békéscsaba városok közigazgatási határain belül történhet, meghatározott alapanyagokból, technológiai előírások betartásával, követvén a hagyományokat. A rendelet teljes egészében kötelező és közvetlenül alkalmazandó valamennyi tagállamban – derül ki az élelmiszeripari cég közleményéből.