Erdei Tamás visszatérhet a bankszövetség élére

Új elnököt választ szerdán a Magyar Bankszövetség. A korábban 12 éven át a testületet vezető Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója a legesélyesebb a posztra.

A választásra azután kerül sor, hogy a tavaly áprilisban három évre megválasztott Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank  vezérigazgatója szeptember 14-én lemondott az elnökségről, s átmenetileg Patai Mihály alelnök, az UniCredit vezérigazgatója látta  el az elnöki feladatokat.

Felcsuti Péter lemondása okaként azt jelölte meg, hogy a banki  magatartási kódex ügyében nem értett egyet a  bankszövetség néhány  meghatározó tagjának véleményével. Bejelentését úgy indokolta: "a  bankszakma egyes stratégiai kérdéseiben képviselt  álláspontom  jelentősen eltér a bankszövetség néhány meghatározó tagjának  véleményétől".

A testületet 1996-2008 között vezető Erdei Tamás, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója a legesélyesebb  jelölt, aki 2008. áprilisában nem jelöltette magát újra az elnöki posztra. Mellette piaci információk szerint Patai Mihályt  választhatják meg elnöknek a szerdai testületi ülésen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.