Épülne az Eurovegas? Hol?

A banki hitelezés problémái ellenére határidőre megvalósul az Eurovegas – írta a társaság, de arról nem szóltak, hogy mindezt hogyan képzelik el, hiszen a munka még el sem kezdődött.

A közép-kelet-európai banki hitelezés hosszú ideje tartó szünetelése és a folyamatos európai problémák ellenére is biztatóan alakul Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházása, az Eurovegas projekt (www.eurovegas.hu) előkészítése. A magyar–osztrák–szlovák hármas határ közelében fekvő Bezenyén Európa legnagyobb szórakoztató központja belátható időn belül megvalósul. A több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés pozitívan hat majd a régió munkaerő-piacára, teremt továbbá „nem elhanyagolandó” adóbevételt a magyar államháztartás számára – közölte lapunkkal az Eurovegas képviselője, részletekbe azonban nem mentek.

Így nem tudni, hogyan fog határidőre megvalósulni a beruházás, ahol bár kapavágás már történt, az építkezés lényegében még nem kezdődött el. – A tulajdonosok, Hans Asamer és Alfred Supersberger – partnerükkel, a Hard Rock Internationallel együtt – a nehéz helyzet ellenére is folyamatosan dolgoztak az Eurovegas-projekten, egészen az építésre kész állapotig fejlesztve azt – írja a közlemény, egyúttal elegánsabb formába öntve azt az információt, hogy az építkezés még el sem indult.

A magyar állam által a játékkaszinók működéséhez kiadott koncessziót – amelyet egy Európa-szerte meghirdetett pályázaton eredetileg az ismert kaszinóüzemeltető Las Vegas Sands leányvállalata nyert el, és amely igen lényeges eleme az „entertainment koncepciónak” – a projekttulajdonosok 2006-ban átvállalták.

Hans Asamer és Alfred Supersberger Magyarország illetékes politikai képviselőiben, továbbá az érintett települések – Bezenye, Hegyeshalom és Mosonmagyaróvár – polgármestereiben megbízható partnerekre találtak, és kitartanak amellett, hogy a turisztikai központ belátható időn belül megvalósul. Egy ilyen nagyléptékű projekt a jelenlegi, meglehetősen nehéz gazdasági körülmények között jól példázza a stabil, tartós együttműködés lehetőségét a magyar politikával, és ad egyúttal nagyon pozitív jelzést többek között a nemzetközi befektetők felé is a Magyarországon történő működtetést illetően.

Különösen érdekes, hogy a közlemény kiemeli: a magyarországi kaszinó-beruházásokat érintő kormánybiztosi vizsgálatok eredményével kapcsolatban Dr. Budai Gyula kormánybiztos (már nem kormánybiztos – a szerk.) tájékoztató levele megerősíti, hogy az Eurovegas projekt kivitelezésének útjában nem áll akadályozó tényező – írja a közlemény.

A projekttulajdonosok – a gazdasági válság ellenére is – kitartóan dolgoznak az „entertainment” komplexum finanszírozásának biztosításán, és bizakodóak a mielőbbi megvalósítással kapcsolatban. A projekt fejlesztésére teljes egészében a magyar állam gazdasági támogatása nélkül kerül sor, és a befektetők a kivitelezés során sem kívánják igénybe venni sem Magyarország, sem az Európai Unió segítségét.

Immár három éve, hogy közölték: az Eurovegas Entertainment Komplex első üteme magában foglalja egy Hard Rock kávézó, egy amerikai mintára épülő első osztályú steakhouse, egy sörkerttel kombinált bajor söröző, egy nemzetközileg ismert működtető által üzemeltetett, 1000 fős befogadóképességű diszkó, egy 4000 fős koncert- és rendezvényközpont, különböző üzletek, valamint egy Las Vegas-i stílusú kaszinó kivitelezését.

Az első építési fázis része továbbá a 350 szobás szállodaépület, valamint egy első osztályú spa is. A ”Hard Rock Hungary” szállodatorony magassága által már messziről szembetűnik majd, minden környező autópályáról és Pozsonyból is jól látható lesz, amely aztán a Eurovegas turisztikai központ egyik fő ismertetőjeleként is szolgál majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.