Enterkirándulás Magyarországon is

Bővített tartalommal érhető el a Google ingyenes térképszolgáltatása, az új funkciók révén az internetezők elsősorban az üzleteket, cégeket, éttermeket találják meg könnyebben, illetve érhetik el a Magyar Turizmus Zrt. több mint 26 ezer szolgáltató adatait tartalmazó turisztikai adatbázisát.

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi üzletfejlesztési vezetője kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, ma már a  magyarországi felnőtt lakosság több mint 50 százaléka internetezik.  Ezen belül 90 százalékuk egy felmérés során azt válaszolta, hogy  kifejezetten az internetet használja vásárlás-előkészítésre, azaz  például tájékozódásra, ár összehasonlításra.

Ugyanakkor igaz az is, hogy a magyarok a világhálót még kevésbé  használják vásárlásra, mint a fejlett országokban, s ezért is fontos  Peresztegi Zoltán szerint, hogy a térképszolgáltatás segítségével  könnyen megtalálják például azt a boltot, ahol megvehetik a kinézett  terméket.

Az eseményen kiosztott közlemény szerint a nemzeti turisztikai  adatbázisban az érdeklődők 8.800 szálláshely, 5 ezer vendéglátóhely,  6 ezer látnivaló, 1800 szabadidős lehetőség és ezernél is több  esemény között válogathatnak.
A térképen található vállalkozásokhoz az adatbázist a Magyar  Turizmus Zrt., a Magyar Telefonkönyv Társaság és a Port.hu adta.

A Google térképén a cégtulajdonosok saját üzletüket, s az ezzel  kapcsolatos információkat ingyen helyezhetik el, míg a felhasználók  saját térképet hozhatnak létre, amit bárkivel megoszthatnak.

Szűcs Balázs, a zrt. marketing igazgatója elmondta, az ügyfelek  felhasználási szokásaihoz igazodó együttműködés egyik célja az, hogy  a magyar turisztikai kínálat még közvetlenebbül eljusson a belföldi  és a külföldi turistákhoz. A másik cél pedig az, hogy nőjön a  turisták által Magyarországon eltöltött vendégéjszakák száma,  illetve a szolgáltatók bevétele.

Hozzátette, a Google fontosságát mutatja, hogy a zrt.  honlapjára, az itthon.hu-ra az idén január és szeptember vége között  a keresőportálon keresztül érkezett az összes látogató 58 százaléka,  azaz 600 ezer érdeklődő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.